Microsoft Teams verrijken met digitale werkinstructies voor gebruikers

Microsoft Teams verrijken met digitale werkinstructies voor gebruikers

Tijdens de coronacrisis hebben veel organisaties versneld Microsoft Teams in gebruik genomen. De applicatie is hét digitale samenwerkingsplatform van Microsoft. Doordat alle gebruikers binnen een organisatie over Microsoft Teams beschikken, is het van belang hoe de applicatie optimaal ingericht en ingezet kan worden. Eén van de unieke mogelijkheden binnen Microsoft Teams is het aanbieden van digitale werkinstructies aan eindgebruikers.

Microsoft Teams inrichten met apps

Het optimaal inrichten van Microsoft Teams om succesvolle digitale samenwerking te faciliteren is voor organisaties een actueel vraagstuk. Eén van de mogelijkheden voor organisaties is om Microsoft Teams te verrijken met geïntegreerde apps. Daarbij hebben organisaties de keuze tussen gebruiksklare apps, oplossingen die weinig code vereisen en professionele ontwikkelaarsapps. Te allen tijde zorgen dat geïntegreerde apps voor efficiëntere digitale samenwerking.

Digitale vaardigheden ontwikkelen

Digitale werkinstructies ondersteunen medewerkers bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Het ontwikkelen van digitale vaardigheden is één van de strategische thema’s voor organisaties in de komende jaren. Digitale vaardigheden zijn immers noodzakelijk voor het succesvol digitaal transformeren, waarbij digitale middelen doelmatig worden ingezet. Liefst 68% van de medewerkers vindt echter dat hun werkgever onvoldoende investeert in het ontwikkelen van digitale vaardigheden.

Best practice: digitale werkinstructies in Microsoft Teams

Organisaties die beschikken over SelfGuide kunnen digitale werkinstructies eenvoudig integreren in Microsoft Teams. Door kanalen en tabbladen slim in te richten vinden eindgebruikers snel de juiste digitale werkinstructies. SelfGuide biedt ook mogelijkheden om digitale werkinstructies te combineren tot handleidingen of trainingen. Het is in Microsoft Teams mogelijk om specifieke handleidingen of trainingen aan een kanaal of tabblad te koppelen.

Hoe eindgebruikers performance support in Microsoft Teams ervaren

Digitale werkinstructies in Microsoft Teams bieden eindgebruikers performance support. Performance support betekent dat eindgebruikers precies de juiste informatie krijgen op het moment dat ze het nodig hebben om hun werk optimaal uit te kunnen voeren. Eindgebruikers zijn enorm enthousiast over performance support, omdat deze vorm van werkplekondersteuning ervoor zorgt dat er geen onnodige hinder tijdens het werk wordt ervaren en ze zich op de werkplek kunnen ontwikkelen.

Software voor digitale werkinstructies

SelfGuide, waarmee je digitale werkinstructies kunt integreren in Microsoft Teams, is gespecialiseerde software voor digitale werkinstructies. Organisaties maken gebruik van dergelijke software om klaar te zijn voor een digitale toekomst. Toepassingen van software voor digitale werkinstructies zijn: gebruikersadoptie, software implementaties, performance support, kennisborging, trainingsmateriaal en helpdesk ondersteuning.

Meer weten over de digitale werkinstructies in Microsoft Teams?

Wil je op de hoogte blijven van blogs over digitale werkinstructies en Microsoft Teams? Meld je dan hieronder in de footer aan voor onze nieuwsbrief. Daarnaast staan onze consultant je graag vrijblijvend te woord met informatie over de integratie van SelfGudie in Microsoft Teams.

Ervaar zelf het gemak van SelfGuide